Luisteren

Podcasts

Kunstjournalist Luuk Heezen gaat voor het Land Art Luisterweekend 2020 op zoek naar de mooiste verhalen over de monumentale landschapskunstwerken van Flevoland. De uitzendingen werden live uitgezonden vanuit De Verbeelding in Zeewolde op 6 en 7 juni 2020.

Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland, vertelt in de eerste aflevering van de audioreeks hoe deze bijzondere Flevolandse kunstcollectie is ontstaan. Heezen maakte vervolgens over elk kunstwerk een podcast, waarin een kenner of maker vertelt hoe het kunstwerk inmiddels is ingebed in het Flevolandse leven.

Ben je nieuwsgierig waarom er zoveel land art is in Flevoland? Hoe het is om land art te maken? Om in een landschapskunstwerk te trouwen, of er een festival in te organiseren? En hoe maai je een landschapskunstwerk eigenlijk?

Luister de verhalen nu terug op Spotify | Soundcloud | Facebooklivevideo's | Google Podcasts | Apple podcasts |

Spotify-playlists

Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. In 2019 verzorgde zij tijdens het Land Art Weekend de Buitenmis in De Groene Kathedraal - in 2020 kan je haar muziekkeuzes op alle negen locaties beluisteren. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen.

Good4Good verzorgt een ander soort vervoer tijdens het Land Art Luisterweekend: "Muziek neemt ons mee langs de Land Art kunstwerken. Met echo's van de mystiek uit twaalfde-eeuwse composities van Hildegard van Bingen, een cinematografische, elektronische muziektrip van Nicolas Jaar, meditatieve momenten met Steve Reich en Philip Glass en gooit ons in de armen van de zon – de echte ster die geadoreerd wordt door Terry Riley en Kronos Quartet. Have a nice trip."

izi.TRAVEL audiotours

izi.TRAVEL heeft meerdere audiotours gemaakt langs de Land van Flevoland. Download de App in de App Store, Google Play Store of de Windows Phone Store.

Bijvoorbeeld

- Land Art Flevoland Autoroute

- Land Art Flevoland Zeewolde Fietsroute

- Land Art Flevoland Lelystad Fietsroute

- Land Art Flevoland omgeving Almere Fietsroute