Programma 4 juni 2023

Odaka Yoga, foto: Petra Meirink

Almere

De Groene Kathedraal
Marinus Boezem

Odaka Yoga
Door Yoga Centrum Oosterwold

WAT
Doe mee met een les Odaka Yoga in De Groene Kathedraal. Als onderdeel van het Land Art Weekend biedt Yoga Centrum Oosterwold yogalessen aan waarin de schoonheid van het kunstwerk en de natuur samenkomen met de mindful, langzame flow van Odaka Yoga.

De lessen worden dit weekend gegeven door Petra Meirink van het Yoga Centrum Oosterwold. De les is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring, sekse of kleding. Laat je meenemen in de stroom van je eigen beweging, voel hoe fijn het is om in beweging te komen en ervaar wat Odaka Yoga voor je kan betekenen.

"Odaka Yoga is op basis van Hatha Yoga ontstaan. Hatha Yoga werd eeuwen geleden in India ontwikkeld om de beoefenaar te helpen gezond te worden, te zijn en te blijven. Gezond op fysiek vlak, maar ook op mentaal, emotioneel en energetisch vlak. De grondleggers van Odaka Yoga hebben zich verdiept in de therapeutische vormen van yoga en van Martial Arts. Onze biomechanica en haar verbazingwekkende mogelijkheden inspireerden Francesca Cassia en Roberto Miletti om nog dieper te onderzoeken hoe de bekende yogahoudingen onze gezondheid kunnen bevorderen. Tevens raakten zij gefascineerd door de gedachte dat wij mensen voor ca. 70 procent uit water bestaan. Water, zo zacht, zo adaptief, zo volhardend en daarmee sterker dan steen. Water is constant in beweging, stilstaand water bederft. Voor hen was het voor de hand liggend dat wij beter ook in beweging blijven, zacht, adaptief, volhardend en sterk."

WIE
Petra Meirink van Yoga Centrum Oosterwold is een ervaren Odaka-docent. Het yogacentrum is te vinden in de nieuwe wijk Oosterwold, dat vlak naast het kunstwerk De Groene Kathedraal ligt. www.yogacentrumoosterwold.nl

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Vesna Dragojevic

Zaterdag 3 juni, om 11 en om 14 uur:
les Odaka Yoga

Zondag 4 juni, om 16 uur:
les Odaka Yoga

Elke les duurt ca. een uur

TIP
Trek gemakkelijk zittende kleding aan; het liefst in laagjes. Neem je eigen yogamat mee als je er een hebt.

WAAR
Marinus Boezem, De Groene Kathedraal
Postcode 1349 CX. Kathedralenpad (aanrijden vanaf Tureluurweg), Almere.
Coördinaten kunstwerk (het positief): 52.322104, 5.317520
Coördinaten kunstwerk (het negatief): 52.323953, 5.319216
Coördinaten parkeerplek: 52.324603, 5.316811

Riff 'em zelf, foto: Geert Fotografeert

Dronten

Riff, PD#18245
Bob Gramsma

Workshop: Riff ‘em zelf
Door Myrthe Mandemakers

WAT
Riff ‘m zelf is een kinderworkshop (4+) maar iedereen is welkom om mee te doen. Pal naast het kunstwerk maak je een eigen gipsen object. In het klein voer je stappen uit die vergelijkbaar zijn met de stappen die kunstenaar Bob Gramsma nam om het grootse landschapskunstwerk Riff, PD#18245 te maken.

We maken een berg van poldergrond, we graven een gat, we gieten gips en zo ontstaat onze eigen mini-Riff gevormd door de poldergrond.

WIE
Myrthe Mandemakers is ontwerper en onderzoekt de relatie tussen mens en natuur. Ze ontwikkelt kinderkunstprojecten waarbij kinderen experimenteren en samenwerken met professionele kunstenaars. Zij heeft ook de doe-opdrachten gemaakt die kinderen bij de gidsen kunnen ophalen.

Dit project wordt in samenwerking met pilotmuseum M. georganiseerd.

EXTRA
Eten en drinken kan bij restaurant Beachclub NU, met uitzicht op het Veluwemeer.

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Foktje Verhoef

Beide dagen, 11-17 uur
Workshop: Riff ‘em zelf

WAAR
Bob Gramsma, Riff, PD#18245
Postcode 8256 RD. Bremerbergdijk 10, Biddinghuizen.
Coördinaten kunstwerk: 52.454339, 5.806684
Coördinaten parkeerplek: 52.455437, 5.808905
Betaald parkeren.

foto: Erwin Budding

Noordoostpolder

Deltawerk //
RAAAF | Atelier de Lyon

Fototips
Door Erwin Budding

WAT
Een kunstwerk roept een bepaald gevoel bij je op. Vaak kun je een kunstwerk op verschillende manieren bekijken en interpreteren. Maar hoe breng je een kunstwerk nou kunstig in beeld bij het maken van een foto? Daar helpt fotograaf Erwin Budding je graag mee tijdens je bezoek aan Deltawerk // van RAAAF|Atelier de Lyon op zondag 4 juni.

Je kunt hem die dag aanspreken en vragen stellen over mobiele fotografie. Zowel technische als artistieke vragen zijn van harte welkom. Erwin vertelt je hoe je het beste uit je smartphonecamera kunt halen met de kunst van compositie, belichting en bewerking. Voor zowel beginners als ervaren fotografen is dit een bijzondere gelegenheid om het iconische kunstwerk vanuit elke hoek vast te leggen.

WIE
Erwin Budding van Erwin Budding Photography is zelfstandig foto- en videograaf en richt zich daarmee op visual storytelling. Hij brengt verhalen van organisaties en bedrijven creatief in beeld en richt hij zich op foto- en videoproducties. Hij is trotse vader van twee meiden en in zijn vrije tijd is hij geïnteresseerd in natuur en cultuur.erwinbudding.myportfolio.com/work

EXTRA
Het Proeflab// is een restaurant in het Waterloopbos. Het terras biedt uitzicht op Deltawerk //. Het paviljoen rolstoeltoegankelijk en honden-proof. www.hetproeflab.nl

Ook is er een informatiebalie van Natuurmonumenten waar je meer informatie kunt krijgen over het gebied en de natuur.

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Wanda van Koningsveld (zaterdag), Marie Josée Röselaers (zondag)

Zondag 4 juni, 12-16 uur
Fototips met Erwin Budding

WAAR
RAAAF & Atelier de Lyon, Deltawerk//
Postcode 8316 PT. Voorsterweg 34, Marknesse.
Coördinaten kunstwerk: 52.673943, 5.914797
Coördinaten parkeerplek: 52.675974, 5.917849 (Parkeerplaats Waterloopbos)

Exposure van Antony Gormley, foto: Franzi Mueller Schmidt

Lelystad

Exposure
Antony Gormley

Verhaal: Een stalen reus spreekt
Joris van Casteren

WAT
Joris van Casteren schreef Een stalen reus spreekt vanuit het perspectief van de hurkende man. Luister naar dit verhaal op de strekdam bij kunstwerk Exposure van Antony Gormley via een QR-code op je eigen telefoon.

“Een eeuw geleden zwommen aan mijn ijzeren voeten haringen, ansjovissen en garnalen rond. Wier bewoog, vissersnetten sleepten door het water.
De Zuiderzee was hier op z’n gevaarlijkst, een Bermudadriehoek waar vele schepen zijn vergaan.”

WIE
Joris van Casteren (1976) is schrijver en journalist. In september 2008 verscheen zijn boek Lelystad, over zijn jeugd in de jonge Flevolandse stad. Het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2009. Op verzoek van pilotmuseum M. schreef deze oud-inwoner van Lelystad een verhaal vanuit het perspectief van ‘stadsgenoot’ landschapskunstwerk Exposure van Antony Gormley.

Dit project wordt in samenwerking met pilotmuseum M. georganiseerd.

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Claartje Auf dem Brinke

Beide dagen, 11-17 uur
Beluister het verhaal van Joris van Casteren op je eigen telefoon.
Wij zorgen voor een QR-code die je kan scannen op locatie.

LET OP
het kan druk zijn vanwege de Dutch Water Week, maar je kunt gewoon de strekdam op lopen of fietsen om het kunstwerk van dichtbij te bekijken, de gids te spreken en het verhaal te beluisteren.

WAAR
Antony Gormley, Exposure
Postcode 8242 PA. Strekdam aan het begin van Houtribdijk (N302), Lelystad
Coördinaten kunstwerk: 52.521946, 5.425300

Foto: Gijs Murray

Lelystad

Observatorium
Robert Morris

Het geluid van het Observatorium
Gijs Murray

WAT
Gijs Murray speelt en vertelt. Gijs is pianist en singer-songwriter. Hij is ontzettend benieuwd hoe een akoestische piano zal klinken in de cirkel van het Observatorium van Robert Morris. Dus dit weekend zet hij zijn piano neer om te spelen Daarnaast is Gijs pianotechnicus en bezig met klank in meer abstracte vorm. ‘Een piano stem je in een concertzaal anders dan in een huiskamer’ zegt hij. Wat het Observatorium doet met zijn stemming en spel kan je komen beluisteren. Ook zal hij de piano openen en wat vertellen over het instrument en zijn vak als pianotechnicus.

WIE
Gijs is een pianist/singer-songwriter uit Lelystad en speelt toetsen bij onder andere the Shakedown 8 en Lakmoes. Hij schrijft ook eigen liedjes; van blues tot pop tot jazz. Vaak in zijn herkenbare, speelse en improviserende stijl. Daarnaast is Gijs pianotechnicus.

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Marja Kennis

Beide dagen, 11-17 uur
Gijs Murray

WAAR
Robert Morris, Observatorium
Postcode 8219 PG. Swifterringweg (hoek Houtribweg, aanrijden vanaf Klokbekerweg of Edelhertweg), Lelystad
Coördinaten kunstwerk: 52.549598, 5.565872
Coördinaten parkeerplek: 52.550012, 5.564163

foto: Striktly Live

Lelystad

Engelen/Angels
Moniek Toebosch

Release your inner angel
Met Striktly Live

WAT
Striktly Live neemt je mee in een intense reis van live elektronische muziek en engelenzang. Meeslepend en interactief. Doe mee en word onderdeel van het kunstwerk Release your inner angel.

Tijdens het Land Art Weekend geeft Striktly Live samen met jou een experimentele toevoeging aan het kunstwerk Engelen/Angels van Moniek Toebosch. Verwacht een verrassende samensmelting van live elektronische muziek en engelenzang. Door dit weekend de interactie aan te gaan met het publiek ontstaat een vernieuwende compositie die Striktly Live later, op vrijdag 9 juni, zal presenteren tijdens het 'golden hour' op een verrassende locatie.

WIE
Stichting Striktly Live organiseert diverse kunstzinnige evenementen en activiteiten in Flevoland waar mensen vanuit diverse lagen uit de maatschappij en met uiteenlopende (culturele) achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. De verbindende factoren zijn (live) elektronische muziek, educatie, wetenschap en moderne kunst. Hoofdingrediënten van hun evenementen zijn: een bijzondere locatie, een creatieve programmering en vernieuwende samenwerkingen. www.striktlylive.nl

Dit project wordt in samenwerking met pilotmuseum M. georganiseerd.

EXTRA
Drinken en snacken kan bij Roadhouse Checkpoint Charlie, open van 10 tot 15 u. www.roadhousecheckpointcharlie.nl

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Johanna Brauenlich

Beide dagen, 11-17 uur
Striktly Live

WAAR
Parkeerplaats Trintelhaven, Houtribdijk
Slechts 15 minuten rijden vanaf Exposure

Markerwaarddijk (of: Houtribdijk, N307) tussen Enkhuizen en Lelystad
Coördinaten parkeerplek: 52.636545, 5.415654 (Parkeerplaats Trintelhaven)

EXTRA
Engelen/Angels was vroeger via een FM-frequentie op de dijk te beluisteren. Wil je nu naar de Engelenzender luisteren dan heb je een app nodig. De app Engelenzender is via de App Store en Google Play gratis te downloaden. De app werkt pas als je op de Houtribdijk werkt. Let op: locatietoegang moet aanstaan op je mobiele apparaat. Vergeet dus vooraf niet de app op je telefoon te installeren.
Play store | Apple app store

Zeewolde

Sea Level
Richard Serra

Uitgebreid programma
door De Verbeelding

Paviljoen De Verbeelding staat bij Sea Level en organiseert leuke activiteiten. Zo rijdt dit weekend de Ecokar een mooie route tussen De Verbeelding en Sea Level, kinderen kunnen knutselen, en is er een expositie van Jeannette van der Linde.

Programma-update: Helaas gaat de VR-ervaring wegens omstandigheden niet door. Gelukkig is er verder nog genoeg te doen in De Verbeelding!

Dans en muziek op zaterdag 3 juni
Kijk op deverbeeldingzeewolde.nl voor het actuele programma.

FlevoEnsemble op zondag 4 juni
Op zondag 4 juni strijkt het FlevoEnsemble neer in De Verbeelding. Vanaf 11 uur gaat het ensemble repeteren, dit is open voor publiek. Om 15 uur wordt de werkdag afgesloten met een optreden! Oftewel: een uniek kijkje in de keuken van dit nieuwe, professionele muziekensemble!

WIE
De Verbeelding is een broedplaats voor kunst en cultuur in Zeewolde. Het paviljoen is ontworpen door René van Zuuk en biedt uitzicht op Sea Level van Richard Serra

WANNEER
Beide dagen Sea Level, 11-17 uur
Gids aanwezig: Heidi van der Woude

Beide dagen in de Verbeelding 11-17 uur
Kinderknutseltafel
Expositie

Zaterdag in de Verbeelding 11-17 uur
Dansoptredens
Band

Zondag in de Verbeelding
11-12.30 uur Opbouw van FlevoEnsemble
13.15-14.15 uur Openbare repetitie FlevoEnsemble
15-16 uur Concert FlevoEnsemle

WAAR
Richard Serra, Sea Level
Postcode 3892 HZ. De Verbeelding 25, Zeewolde (overzicht vanaf brug Kastanjelaan).
Coördinaten kunstwerk: 52.320012, 5.539473
Coördinaten parkeerplek: 52.319517, 5.542437

Zeewolde

Aardzee
Piet Slegers

Tekstlezing Dat Gat
door Femke Arnouts

WAT
Op allerlei manieren probeert de mens zich te verhouden tot zijn gevoelens. Maar wat als die gevoelens alsmaar overweldigender worden, zich aan je opdringen? Steeds vaker verlangen we ernaar om even 'niets' te voelen. Maar wat als dat 'niets' vorm krijgt? Wat als dat 'niets' plots voor je staat en je verleidt om erin te stappen?

Middenin het uitgestrekte kunstwerk Aardzee van Piet Slegers, leest Femke Arnouts samen met actrice Babette Engels de eerste scènes voor uit de humoristische theatertekst Dat Gat. Na de lezing vindt een kort nagesprek plaats. Door na de lezing met het publiek in gesprek te gaan, hoopt Femke zicht te krijgen op de verdere richting en ontwikkeling van deze theatertekst.

WIE
Dat Gat is een absurdistische, humoristische theatertekst geschreven door Femke Arnouts. Femke is in 2017 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als actrice, theatermaker en schrijfster. Haar fascinatie voor de onbeholpen mens, die (te) hard zijn best doet om om te gaan met de complexiteit van het leven, is vaak het vertrekpunt van haar werk. Femke nam vorig jaar deel aan het makerstraject van Flevolab.

WANNEER
Beide dagen, 11-17 uur
Gids aanwezig: Suzanne Mascini

Zondag 4 juni, 11-17 uur
Tekstlezing, doorlopend, duur ongeveer 20 minuten

WAAR
Piet Slegers, Aardzee
Postcode 3897 LH. Vogelweg (hoek Lepelaartocht, tussen Ooievaarsweg en Reigerweg), Zeewolde.
Coördinaten kunstwerk: 52.396706, 5.453530
Coördinaten parkeerplek: 52.396408, 5.454761