→ Organisatie, contact en nieuwsbrief

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Foto: Maarten Feenstra
Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Foto: Maarten Feenstra

Land Art Flevoland is een kleine organisatie die de monumentale landschapskunstwerken in Flevoland onder de aandacht brengt van een breed publiek. Dit doen we door bustours te organiseren, zelf activiteiten te initiëren zoals het Land Art Weekend, en samen te werken met organisaties en mensen - binnen Flevoland en daarbuiten - die duurzaam bij de landschapskunst betrokken zijn.

Land Art Flevoland is als een satellietorganisatie ondergebracht bij KAF (Kunstlinie Almere Flevoland), in het prachtige gebouw van SANAA Architecten aan het Weerwater in Almere. Land Art Flevoland wordt structureel ondersteund door Provincie Flevoland en op projectbasis door fondsen als het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Mensen

De vaste kern van Land Art Flevoland wordt gevormd door curator Martine van Kampen (beleid en programma Land Art Live) en publieksmedewerker Marie-Josee Röselaers (tours en educatie). Beide hebben hun expertise van de Flevolandse landschapskunst opgedaan bij voormalig Museum De Paviljoens. Sophia Zürcher ontfermt zich over de communicatie.

De kunstwerken zelf zijn in eigendom en beheer bij verschillende partijen: Het Flevo-landschap, gemeente Almere, gemeente Lelystad, gemeente Zeewolde, gemeente Noordoostpolder, gemeente Dronten, [Staatsbosbeheer] (http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/stadsbossen-almere/bezienswaardigheden/groene-kathedraal) en Natuurmonumenten. Voor de afstemming van onderhoud en activiteiten werken wij met al deze partijen samen. Kijk op deze website bij de afzonderlijke kunstwerken om te zien wie daarvan de eigenaar en beheerder zijn.

Het bestuur van Stichting Land Art Flevoland wordt gevormd door Demelza van der Maas (voorzitter), die aan de VU promoveerde op de relatie tussen erfgoed en identiteit in Flevoland en momenteel werkt als collectiemanager bij de Heineken Collection Foundation; Vincent de Boer (penningmeester), adviseur kunst en openbare ruimte bij Stroom Den Haag en als zodanig betrokken bij het Land Art werk van James Turrell in Kijkduin; en Yttje Feddes (secretaris), landschapsarchitect, voormalig Rijksadviseur van het Landschap en met haar bureau Feddes Olthof landschapsarchitecten in Flevoland actief bij onder meer de Oostvaardersplassen.

De ambassadeurs van de Flevolandse landschapskunst vormen een mooi comité van aanbeveling:
Xavier Hufkens, galeriehouder
Jaap Lodders, wethouder Gemeente Almere
Rianne Makkink en Jurgen Bey, ontwerpers Studio Makkink & Bey
Lisette Pelsers, directeur van het Museum Kröller Müller
Margriet Schavemaker, Manager Educatie, Interpretatie & Publicatie bij het Stedelijk Museum Amsterdam
Eva Vriend, historicus en auteur van 'Het nieuwe land'
Martin Zebracki, sociaal geograaf aan de University of Leeds

Contact:

Land Art Flevoland @ KAF
Esplanade 10
1315 TA Almere
t +31 (0)36 845 5591 (maandag t/m woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur)
info@landartflevoland.nl

Martine van Kampen, curator: martine@landartflevoland.nl
Marie-Josee Röselaers, publieksdienst: marie-josee@landartflevoland.nl
Sophia Zürcher, communicatie: communicatie@landartflevoland.nl

Volg ons ook op onze Facebookpagina of via Instagram.

Nieuwsbrief:

Door op "Aanmelden" te klikken gaat u ermee akkoord dat we u op de mailinglijst plaatsen voor de nieuwsbrief van Land Art Flevoland. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze nieuwsbrief, en geven uw gegevens niet door aan derden.

Wilt u onze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen? Meld u zich dan af via deze link of klik onderaan een eerder ontvangen nieuwsbrief op "uitschrijven van deze lijst".

Wilt u de gegevens inzien die Land Art Flevoland bewaart? Stuur dan een mail naar info@landartflevoland.nl.

Bereikbaarheid: